Onlinekurs

Driva

Försäkring

1 minuters läsning
Senast uppdaterad

När du har eget företag, kan det vara bra att försäkra dig ifall något oväntat sker. Så som om det skulle ske en skada på era egendomar, om du behöver betala ersättning till någon för en skada du åstadkommit eller om någon dör eller får en långvarig sjukdom.

Avbrottsförsäkring

Om det skulle hända något så att ert arbete måste stanna upp under en lång tid, t.ex att kontoret skulle brinna ner eller liknande så kan det vara bra att ha en avbrottsförsäkring. Denna täcker bortfallande inkomst och ger då en ekonomisk kompensation.

Personförsäkring

När du betalar en arbetsgivareavgift för dig själv ger dig en viss trygghet, då den omfattar pension, arbetsskadeförsäkring och sjukförsäkring. Däremot kan du genom att lägga till en försäkring som skyddar dig om du skulle avlida eller vara sjuk en längre tid.

Ansvarsförsäkring

Genom att ha en ansvarsförsäkring som skyddar dig mot om någon skulle kräva er på skadestånd, genom denna går då försäkringsbolaget in och har hand om förhandlingen.

Egendomsförsäkring

Det vanligaste är att denna typ av försäkring täcker om ni skulle få en vattenskada eller om det skulle börja brinna. Det kan också täcka skadegörelse på egendomen, inbrott och rättskydd (Denna bör ingå i en företagsförsäkring).