Kontor och lokal

1 minuters läsning
Senast uppdaterad

Att hitta den rätta lokalen eller kontoret är en viktig framgångsfaktor för att lyckas med sitt företag. Om man skall driva en butik eller restaurang kan det vara en avgörande framgångsfaktor vart lokalen är belägen.

Kontor

I början kan det vara bra att försöka hålla nere på kostnader, bland annat för kontorslokal, det finns då olika kontorshotell som man kan hyra in sig på. Ni kan jämföra olika kontorshotell i Stockholm och Göteborg här.

Om ni har anställda eller vill ha ett eget kontor att gå till, finns det några saker att se över. Bland annat vad för behov som ni har, vad är viktigt att ert kontor har. Det kan vara många mötesrum eller större grupprum med öppna ytor. Därför är det viktigt att kolla runt för att hitta vilket kontor som passar er bäst. Också se över uppsägningstiden på lokalen, om ni i framtiden skulle vilja byta.

En framgångsfaktor kan vara att fråga kollegor vad som är viktigt för dem, är det att kontoret skall ligga centralt eller att det finns goda parkeringsmöjligheter. För att skapa en god arbetsmiljö kan det vara bra att låta flera delta i valet av kontorslokal.

Lokal

Det kan vara viktigt att se över vad för kunder ni har och vart de ofta befinner sig. De centrala lokalerna kostar oftast mer men om det är där er kundkrets ofta befinner sig kan det vara värt att betala lite mer i hyra. Är det en restaurang ni skall öppna är det viktigt att se över så att lokalen är godkänd för att ha restaurang i, där köket bland annat måste vara anpassat på ett visst sätt. Det är här också bra gå på flera visningar, där ni i slutändan kan avgöra vad som skulle passa er verksamhet bäst.